Projektet Zonat e Mbrojtura

Zonat e Mbrojtura të përfshira në projekt

Projekti NaturAL përqendrohet në 5 zona të mbrojtura:

  • Rezerva Natyrore e Menaxhuar Liqeni i Shkodrës;
  • Rezerva Natyrore e Menaxhuar Korab-Koritnik;
  • Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta;
  • Parku Kombëtar Mali i Tomorit;
  • Parku Kombëtar Bredhi i Hotovës-Dangëlli.

Gjithashtu, ndërhyrje më të kufizuara do të realizohen edhe në:

  • Peizazhin e Mbrojtur Lumi Buna-Velipojë;
  • Parkun Kombëtar Mali i Dajtit;
  • Parkun Kombëtar Shebenik-Jabllanica;
  • Peizazhin e Mbrojtur Vjosa – Narta; dhe
  • Parkun Kombëtar Llogora.


Lajmet e fundit

25/01/2019

Promovojmë bashkëjetesën e banorëve me natyrën dhe zhvillimin e turizmit me mbrojtjen e natyrëës

Qendra e rinovuar e vizitorëve në Parkun Kombëtar të Llogarasë hap dyert sot për të mikpritur turistët dhe të apasionuarit pas natyrës. Investimi i Bashkimit Evropian në Shqipëri përmes projektit NaturAL “Forcimi i Kapaciteteve kombëtare në mbrojtjen e natyrës - përgatitja për rrjetin Natura 2000” e ka transformuar Qendrën e Vizitorëve në...

Lexo më shumë


16/01/2019

#AlbanianWetlands Konkurs fotografie

Ky konkurs organizohet përmes faqes së projektit NaturAL në Facebook (@NaturaAlbania) nga data 16 deri 27 janar 2019. Bëhuni pjesë e këtij konkursi dhe postoni një foto nga Shqipëria në Facebook një prej kategorive: 1. Shpendët e ujit, 2. Ligatinat, 3. Rreziqet që kërcënojnë ligatinat. Bëjini tag #AlbanianWetlands, #KeepWetlands dhe #IWP019 dhe @NaturaAlbania të...

Lexo më shumë


10/01/2019

Identifikojmë zonat pjesë e rrjetit Natura 2000

Ekipet e shkencëtarëve dhe ekspertëve kanë nisur punën për identifikimin e zonave Natura 2000 në Shqipëri, duke aplikuar metodat ekologjike me pjesëmarrje. Qasja dhe rezultatet u prezantuan mes aktorëve kryesorë gjatë verës së vitit 2018 në Parkun Kombëtar të Llogarasë, në serinë e parë të workshopeve të realizuara.   Zonat pjesë e rrjetit...

Lexo më shumë


NaturAL

IPA 2013 - Natura 2000 dhe Zonat e Mbojtura
Torre Drin, Kati i 5-të
Tiranë, Shqipëri
Tel: +35542240880/1/2/3
info@natura.al