Lajme dhe Lajmerim

18/09/2018
Përfundon programi i dedikuar i trajnimit për oficerët e komunikimit të AdZM-ve

14 oficerët e rinj të Administratave Rajonale të Zonave të Mbrojtura në Shqipëri morën çertifikatat pas përfundimit me sukses të programit të trajnimit, i mbështetur nga projekti i financuar nga BE NaturAl në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, AKZM.

Oficerët e komunikimit u trajnuan mbi parimet e komunikimit, aftësitë financiare dhe ato të prezantimit në mënyrë që të promovojnë më mirë zonat e mbrojtuara dhe të rrisin ndërgjegjësimin mbi mbrojtjen e natyrës.

5 module të dedikuara mbi (I) Parimet e Komunikimit, shkrimi dhe teknikat e intervistimit; (II) Organizimi i eventeve; (III) Aspektet financiare të zonave të mbrojtura (IV) Menaxhimi dhe kontrolli & (V) Raportimi & publikimi u përcollën nga stafi i kualifikuar i projektit NaturAL, IUCN dhe AKZM.

“Përmes ushtrimeve në grup dhe prezantimeve ne përmirësuam aftësitë, të nevojshme për punën tonë të përditshme. Ishte shumë me vlerë të ndanim praktikat më të mira dhe eksperiencat mes njëri-tjetrit dhe ti replikonit ato në zonat tona”- u shpreh  Ornela Poçi nga AdZM Elbasan gjatë ceremonisë së dorëzimit të çertifikatave.

Trajnimi mbi organizimin e aktiviteteve dhe fushatave të ndërgjegjësimit përmes shembujve praktikë ndihmoi oficerët e komunikimit të planifikojnë në mënyrë të efektshme aktivitetet e ardhshme dhe të arrijnë rezultate të mira.

Trajnimi i ndihmoi ata të mbështesin objektivat e AKZM-së për të informuar, komunikuar dhe edukuar grupet e identifikuara: vizitorë, anëtarë të komuniteteve dhe menaxherë të burimeve natyrore mbi rëndëësinë e mbrojtjes së natyrës dhe rolit të zonave të mbrojtura në Shqipëri.

Për të parë fotot e aktivitetit vizitoni Gallery.


Lajmet e fundit

09/11/2018

Qendër e re trajnimi në Kukës

Qendra e re e trajnimit në mjediset e godinës së porsa restauruar të Agjencisë Rajonale të Zonave të Mbrojtura Kukës është në dispozicion dhe mirëpret tashmë ekspertë mjedisi, zyrtarë, të rinj të apasionuar pas natyrës dhe Rezervatit Natyror të Menaxhuar Korab – Koritnik dhe nxënës shkollash. E inaguruar në 9 nëntor 2018 mes...

Lexo më shumë


31/07/2018

SHQIPËRIA I BASHKOHET FESTIMEVE NË DITËN BOTËRORE TË RANGERS-AVE

Dita Botërore e Rangers-ave 2018 u festua më 31 korrik në një aktivitet të veçantë të organizuar në Parkun e Madh të Liqenit të Tiranës, me pjesëmarrjen e rangers-ave dhe homologëve të tyre nga shoqatat e Zvicrës dhe Kroacisë, stafit të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura me mbështetjen e projektit NaturAl. Rangers-at shqiptarë,...

Lexo më shumë


18/06/2018

Qendra e re e vizitorëve në Parkun e Divjakës - ftojmë njerësit të shijojnë natyrën

Qendra e re e vizitorëve u inagurua më 18 qershor 2018 në parkun kombëtar Divjakë-Karavasta, duke mirëpritur komunitetin vendas, turistët vendas dhe të huaj, organizaatat e shoqërisë civile, përfaqësues të institucioneve vendore, Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, AKZM Delegacionit të BE-së në Shqipëri dhe medias, në një ceremoni...

Lexo më shumë


29/05/2018

HAPAT E GJELBËR MAGAZINE

Numri i fundit i Revistës Hapat e Gjelbër u publikua! I përgatitur nga Artenisa Peçulaj dhe Erald Xeka, me mbështetjen e Projektit NaturAL, kjo revistë ka për qëllim formësimin e sjelljes së brezit të ri në Shqipëri dhe frymëzimin e tyre për të qenë më afër natyrës duke ju shpjeguar si ndodhin proceset natyrore në mënyrën më të...

Lexo më shumë


21/05/2018

Festojmë Trashëgiminë Natyrore

Maji është muaji i kremtimit të natyrës! Këtë vit Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura (AKZM) feston 10-vjetorin e krijimit të Parkut Kombëtar Shebenik – Jabllanicë, me mbështetjen e projektit të financuar nga BE, NaturAl. Në datat 19 dhe 20 maj 2018 përmes aktiviteteve të shumta kremtojmë pasurinë e madhe natyrore të parkut, që vizitohet nga macja më...

Lexo më shumë


09/05/2018

Zonat e Mbrojtura të Shqipërisë pjesë e festimeve të Ditës së Evropës

Sheshi Skëndërbej në Tiranë u transformua në masterpiece të Evropës ku ambasadat e vendeve anëtare të BE-së dhe projektet e financuara nga BE-ja në Shqipëri iu bashkuan Fshatit të BE-së për të festuar Ditën e Evropës. Zonat e mbrojtura të Shqipërisë ishin pjesë e këtij aktiviteti të mbështetura nga projekti NaturAl.   Stafi i...

Lexo më shumë


NaturAL

IPA 2013 - Natura 2000 dhe Zonat e Mbojtura
Torre Drin, Kati i 5-të
Tiranë, Shqipëri
Tel: +35542240880/1/2/3
info@natura.al