Lajme dhe Lajmerim

06/05/2017
Festohet Dita e Luleve në Shkodër!

Në Shkodër “Dita e Luleve” festohet çdo vit më 6 maj, duke e shndërruar qytetin në një arenë festimesh e aktivitetesh, ku qytetarët tejmbushin rrugët e qytetit duke festuar ardhjen e pranverës. Qyteti i Shkodrës njihet për kopshtet e shtëpive të mbushura me lule, krenaria e banorëve të zonës. Sot ekzistojnë mbi 150 këngë të shndërruara në himne për bukuritë e lulëzimit të luleve (luleborë) dhe kryezisht lulen e majit.

Këtë vit kjo ditë e shënuar u kremtua me aktivitete për fëmijë, paradën e luleve, panairin e luleve dhe artizanëve, dhe në mbyllje me një koncert në sheshin kryesor të qytetit organizuar nga Bashkia dhe organizatat vendase.

Zyra Rajonale e Zonave të Mbrojtura të Shkodrës, AdZM me mbështetjen e projektit NaturAl mirëpriti vizitorët e shumtë me stendën e saj në zonën pedonale të qytetit. Rejnxhërsat e shfrytëzuan këtë ditë festimesh për tu takuar me banorët, dhe për të promovuar thesaret e panjohura të specieve endemike që popullojnë këtë zonë. Zonat e Mbrojtura janë streha kryesore që shtojnë ekzistencën dhe jetëgjatësinë e këtyre specieve endemike, krenaria e këtij rajoni.

Për të parë fotot nga Dita e Luleve në Shkodër vizitoni Galeria

Për tu njohur me numrin e fundit të revistës Hapat e Gjelbër vizitoni Publikime  

TPër të parë videot e Liqenit Skadar klikoni  Këtu 

Për më shumë rreth projektit ‘Mbështetje për menaxhimin afatgjatë dhe të qëndrueshëm të liqenit Ndërkufitar Skadar” vizitoni IUCN ECARO


Lajmet e fundit

01/05/2019

Llogara-Karaburun-Orikum-Mali Çika – Një model për rrjetin Natura 2000 në Shqipëri

Gjatë procesit të integrimit në Bashkimin Evropian, vendet që aspirojnë anëtarësimin si Shqipëria, duhet të bëjnë pjesë të legjislacionit të tyre kombëtar kërkesat e Direktivave të Zogjve dhe Habitateve, 2 direktivat themelore të Rrjetit Natura 2000. Ky proces ka nisur në Shqipëri nga projekti NaturAl përmes takimeve konsultative dhe worshopeve me...

Lexo më shumë


17/04/2019

Publikohet Atlasi - Lakuriqët e Natës të Shqipërisë

Me mbështetjen e projektit të finanuar nga BE-ja NaturAl dhe nën udhëheqjen e Philippe Théou, rejnxhërsat dhe ekspertët e Administratave Rajonale të Zonave të Mbrojtura monitoruan llojet e lakuriqëve që ekzistojnë në zonat e mbrojtura për vite me radhë, për ti njohur më mirë dhe për të menaxhuar më mirë habitatet e tyre. Atlasi i ri i publikuar:...

Lexo më shumë


17/04/2019

DREJT RREJTIT NATURA 2000 NE SHQIPËRI

Natura 2000 është dokumenti themelor i politikave të BE-së për natyrën – rrjeti më i madh i zonave të mbrojtura në botë. Në Shqipëri rrejti kombëtar i zonave të mbrojtura mbulon 18% të sipërfaqes së territorit. Edhe pse në një rritje të qëndrueshme, sistemi Shqiptar i zonave të mbrojtura përballet me sfida të shumta dhe...

Lexo më shumë


25/03/2019

Qendra e Vizitorëve në Malin e Dajtit – një tjetër gurthemeli për Zonat e Mbrojtura të Shqipërisë

Një qendër e re vizitorësh mikpret turistët në “Ballkonin Natyror të Tiranës”, një nga destinacionet më të preferuara për këdo që viziton Tiranën, kryeqytetin e Shqipërisë. “Ruajtja e burimeve natyrore dhe rritja e ndërgjegjësimit mbi biodiversitetin e Shqipërisë është thelbësore për zhvillimin e një modeli dhe kulture...

Lexo më shumë


25/01/2019

Promovojmë bashkëjetesën e banorëve me natyrën dhe zhvillimin e turizmit me mbrojtjen e natyrëës

Qendra e rinovuar e vizitorëve në Parkun Kombëtar të Llogarasë hap dyert sot për të mikpritur turistët dhe të apasionuarit pas natyrës. Investimi i Bashkimit Evropian në Shqipëri përmes projektit NaturAL “Forcimi i Kapaciteteve kombëtare në mbrojtjen e natyrës - përgatitja për rrjetin Natura 2000” e ka transformuar Qendrën e Vizitorëve në...

Lexo më shumë


16/01/2019

#AlbanianWetlands Konkurs fotografie

Ky konkurs organizohet përmes faqes së projektit NaturAL në Facebook (@NaturaAlbania) nga data 16 deri 27 janar 2019. Bëhuni pjesë e këtij konkursi dhe postoni një foto nga Shqipëria në Facebook një prej kategorive: 1. Shpendët e ujit, 2. Ligatinat, 3. Rreziqet që kërcënojnë ligatinat. Bëjini tag #AlbanianWetlands, #KeepWetlands dhe #IWP019 dhe @NaturaAlbania të...

Lexo më shumë


NaturAL

IPA 2013 - Natura 2000 dhe Zonat e Mbojtura
Torre Drin, Kati i 5-të
Tiranë, Shqipëri
Tel: +35542240880/1/2/3
info@natura.al