Lajme dhe Lajmerim

25/10/2016
Videot mbi Liqenin e Shkodrës

Duke kontribuar në objektivat specifikë të projektit NaturAL për të komunikuar dhe edukuar publikun rreth rëndësisë së mbrojtjes së natyrës dhe zonave të mbrojtura të Shqipërisë, do të prodhohen një sërë videosh promovuese mbi biodiversitetin dhe zonat e mbrojtura në Shqipëri. Dy videot e përfunduara mbi Liqenin e Shkodrës, janë të parat e kësaj serie.

  • Dita e peshkatarit në Liqenin e Shkodrës, (ALB, titrat ENG) Njihuni me peshkatarin Ardian Broja dhe mësoni rreth praktikave të peshkimit në Zonën e Mbrojtur Liqeni i Shkodrës.
  • Përshëndetje nga liqeni i Shkodrës (EN) Mësoni rreth rëndësisë së kësaj zone të mbrojtur ndërkufitare dhe shërbimet e ekosistemit që ofron për komunitetin vendas. Kjo video u prodhua në bashkëpunim me Fondin e Partneritetit të Ekosistemeve Kritike (CEPF).

Të dy videot janë prodhuar nga Pedaling Pictures, me kontributin e çmuar dhe mbështetjen e Agjensisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, Agjensisë Rajonale të Zonave të Mbrojtura të Shkodrës dhe përfshirjen e Organizatës së Menaxhimit të Peshkimit Liqeni i Shkodrës (FMO).

Vizitoni Galerinë tonë për të parë videot


Lajmet e fundit

25/01/2019

Promovojmë bashkëjetesën e banorëve me natyrën dhe zhvillimin e turizmit me mbrojtjen e natyrëës

Qendra e rinovuar e vizitorëve në Parkun Kombëtar të Llogarasë hap dyert sot për të mikpritur turistët dhe të apasionuarit pas natyrës. Investimi i Bashkimit Evropian në Shqipëri përmes projektit NaturAL “Forcimi i Kapaciteteve kombëtare në mbrojtjen e natyrës - përgatitja për rrjetin Natura 2000” e ka transformuar Qendrën e Vizitorëve në...

Lexo më shumë


16/01/2019

#AlbanianWetlands Konkurs fotografie

Ky konkurs organizohet përmes faqes së projektit NaturAL në Facebook (@NaturaAlbania) nga data 16 deri 27 janar 2019. Bëhuni pjesë e këtij konkursi dhe postoni një foto nga Shqipëria në Facebook një prej kategorive: 1. Shpendët e ujit, 2. Ligatinat, 3. Rreziqet që kërcënojnë ligatinat. Bëjini tag #AlbanianWetlands, #KeepWetlands dhe #IWP019 dhe @NaturaAlbania të...

Lexo më shumë


10/01/2019

Identifikojmë zonat pjesë e rrjetit Natura 2000

Ekipet e shkencëtarëve dhe ekspertëve kanë nisur punën për identifikimin e zonave Natura 2000 në Shqipëri, duke aplikuar metodat ekologjike me pjesëmarrje. Qasja dhe rezultatet u prezantuan mes aktorëve kryesorë gjatë verës së vitit 2018 në Parkun Kombëtar të Llogarasë, në serinë e parë të workshopeve të realizuara.   Zonat pjesë e rrjetit...

Lexo më shumë


09/01/2019

DIREKTIVAT E BE-SË PËR ZOGJTË DHE HABITATET

Për të mbrojtur pasurinë natyrorë të Evropës, Bashkimi Evropian ka vënë në zbatim 2 pjesë të rëndësishmë të legjislacionit, Direktivën e Zogjve Evropiane dhe Direktivën e Habitateve. Objektivi i tyre është të garantojë që ndaj specieve dhe habitateve që ato mbrojnë të tregohet kujdes maksimal për të krijuar një mjedis të...

Lexo më shumë


08/12/2018

Panairi dimëror i BE-së – Afrojmë njerëzit me natyrën

Një ditë e mbushur me aktivitete kushtuar mbrojtjes së natyrës dhe promovimit të zonave të mbrojtura të Shqipërisë në panairin dimëror të BE-së të organizuar në Berat, të cilit iu bashkuan ambasadat e vendeve anëtare të BE-së, projektet e financuara nga BE-ja si dhe organizatat e shoqërisë civile. Zonat e mbrojtura të Shqipërisë ishin...

Lexo më shumë


09/11/2018

Qendër e re trajnimi në Kukës

Qendra e re e trajnimit në mjediset e godinës së porsa restauruar të Agjencisë Rajonale të Zonave të Mbrojtura Kukës është në dispozicion dhe mirëpret tashmë ekspertë mjedisi, zyrtarë, të rinj të apasionuar pas natyrës dhe Rezervatit Natyror të Menaxhuar Korab – Koritnik dhe nxënës shkollash. E inaguruar në 9 nëntor 2018 mes...

Lexo më shumë


NaturAL

IPA 2013 - Natura 2000 dhe Zonat e Mbojtura
Torre Drin, Kati i 5-të
Tiranë, Shqipëri
Tel: +35542240880/1/2/3
info@natura.al