Videos

Birdwatching ne Shqiperi. Te numerosh zogjte.

Birdwatching ne Shqiperi. Te numerosh zogjte.

Peizazhe të jashtëzakonshme dhe specie të shumëllojshme të shpendëve të ujit në ligatinat e Shqipërisë! Zbuloni pamjet fantastike të Censusit të 52-të Ndërkombëtar të Shpendëve të Ujit, i cili u zhvillua në datat 13 dhe 14 janar 2018, në 20 pika anembanë vendit.

Me mbështetjen e projektit të financuar nga BE dhe partnerët e tij, Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura , Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, AICS Tirana, IUCN dhe me pjesëmarrjen e ekspertëve të organizatave mjedisore të huaja dhe vendase, rezultatet e censusit do të bëhen publike në fund të muajit shkurt. 

Copyrights Top Channel ExclusiveDita e Turizmit, përurohet Qendra e Vizitorëve në Radhimë

Dita e Turizmit, përurohet Qendra e Vizitorëve në Radhimë

Në ditën Botërore të Turizmit, u përuruar në Radhimë të Vlorës Qendra e Vizitorëve. Kjo qendër krahas funksionit të info-point do të shërbejë edhe si një mini muze, duke i njohur turistët me pasuritë tokësore e detare të vendit, si edhe me traditat e kulinarinë.

Gjatë ceremonisë u bë edhe prezantimi i 3 modeleve të Qendrave të reja të Vizitorëve që do të vendosen në Parqet Kombëtare të Llogarasë, Divjake-Karavasta dhe Dajtit, përmes projektit NaturAl të BE.HYMNI I NATYRES

HYMNI I NATYRES

Hymn for Nature,  text and music of Alfred Kacinari
Written for the NaturAL project, EU funded
Copyright by NAPA/AKZMDuke festuar Ditën Botërore të Rangerit në të gjithë Shqipërinë

 Duke festuar Ditën Botërore të Rangerit në të gjithë Shqipërinë


Parku kombetar Shebenik feston 9 vjetorin e krijimit

Parku kombetar Shebenik feston 9 vjetorin e krijimit


Zonat e mbrojtura, Dedej: 25 milionë lekë të ardhura nga turizmi në 2016-ën

Zonat e mbrojtura, Dedej: 25 milionë lekë të ardhura nga turizmi në 2016-ën


Koka përuron parkun 'Mali i Dajtit' në Ditën Europiane të Parqeve

Koka përuron parkun 'Mali i Dajtit' në Ditën Europiane të Parqeve


Intervista në "7pa5" - Dita Botërore e Ligatinave 2017

Intervista në "7pa5" - Dita Botërore e Ligatinave 2017

Intervista e Ardian Koçi, AdZM Fier dhe Kreshnik Toni, AdZM Lezhë për emisionin e mëngjesit “7pa5” në Vizion+ në kuadër të Ditës Botërore të Ligatinave, 2 shkurt 2017. Ata vlerësuan rëndësinë e ligatinave në Shqipëri për zogjtë migratorë dhe promovuan vrojtimin e zogjve si dhe ndanë rezultatet e Censusit Ndërkombëtar (inventarizimi) të shpendëve të ujit realizuar në janar me mbështetjen e projektit NaturAL i cili financohet nga BE dhe me mbështetjen e AKZM.Një ditë me peshkatarin në Liqenin e Shkodrës

Një ditë me peshkatarin në Liqenin e Shkodrës

Njihuni me peshkatarin Ardian Broja dhe mësoni rreth teknikave të peshkimit në Liqenin e Shkodrës, zonë e mbrojtur. Përshëndetje nga Liqeni i Shkodrës

Përshëndetje nga Liqeni i Shkodrës

Mësoni rreth rëndësisë së kësaj zone të mbrojtur ndërkufitare dhe shërbimeve që ekosistemi siguron për komunitetet vendore.  Video e prodhuar nga projekti NaturAL me mbështetjen e Fondit për Partneritete të Ekosistemeve Kritike (CEPF).Shqiperia pjese e Expo Comacchio 2016 (shqip)

Shqiperia pjese e Expo Comacchio 2016 (shqip)

Zonat e Mbrojtura në Shqipëri promovohen si destinacione të vrojtimit të zogjve dhe turizmit në Panairin Ndërkombëtar të Natyrës dhe Vrojtimit të Zogjve në Comacchio, Parku Po Delta Park, Itali 29 Prill - 1 Maj 2016 (video në shqip)NaturAL

IPA 2013 - Natura 2000 dhe Zonat e Mbojtura
Torre Drin, Kati i 5-të
Tiranë, Shqipëri
Tel: +35542240880/1/2/3
info@natura.al